Forum o anime i mangach
Van Hohenheim - jest ojcem Eda i Ala oraz znaną postacią świata alchemii (małpa synów zostawił!!!). Zwykle pojawia się na krótko i zaraz znika w tajemniczych okolicznościach.Ed ma mu za złe, że zostawił ich jako dzieci oraz że nie uratował matki za pomocą alchemii. Jako pierwszy w „historii nowożytnej” uzyskał Kamień Filozoficzny. W anime dzięki kamieniowi on i jego pierwsza żona, Dante, przechodzą z jednego ciała w drugie, co sprawia, że są prawie nieśmiertelne. Niestety przenoszenie duszy z ciała w ciało okazuje się bardzo kosztowne dla obojga(ich dusze się starzeją).
>.< Nie widziałem Gościa na oczy <<myśli>> AAA ten koleś troszkę Ciemniejszy Blondyn Nosi Pingle i ma kucyk jak Edo... Jeżeli coś się z opisem nie zgadza to pisać bo idiotę z siebie zrobię xD
Niezły drań z niego , ale jest świetnym alchemikiem , kamień filozoficzny wynaleźć to jest cos ^^(z tą zmianą ciał kojaży mi sie troche z Orochimaru z Naruto )
Hmm... Dwulicowa postać. Zresztą nie tylko zostawił Eda i Ala ale też mojego kochanego Enviaka T.T (to że jest homuculusem to inna sprawa xD"). Dziwny facet, bo potrafil poświęcić więcej dla Dante niż dla Trishy...
a mi sie Dante kojarzy z Danio
Dante była ex-żoną Hohenhaima i mieli razem syna, który niestety stał się homunculusem - chodzi oczywiście o Envy'ego ^^ Hohek jako alchemik sprawił, że on i Dante mogą zmieniać swoje ciała przez co są w pewnym sensie nieśmiertelni i jak Elune napisała ich dusze się starzeją (a ciała po pewnym czasie zaczynają gnić x3")
Dante = Danio? nie powiem, ciekawe porównanie... Hm, Maniu, czemu Enviaczek stał się homunculusem?... bo ja tak nie za bardzo pamiętam...
To było gdzieś w końcowych odcinkach... Jako dziecko najpierw chyba umarł a dopiero potem był homuncuklusem... A że był ze związku koszmarnej Dante i jeszcze gorszego Hohka no to stał się Zawiścią ^^.. A tak szczerze to dokładnych powodów też nie pamiętam XD"